Tržni centar „DANA“ zajedno sa biznis centrom danas je najveći kompleks u regionu od 200.000 kvadratnih metara. Nalazi se u sklopu mnogofunkcionalnog kompleksa “Svetionik Minska” od milion kvadrata, na teritoriji od 50 hektara pored simbola Belorusije – Nacionalne Biblioteke.

Enterijer tržnog centara „DANA“ projektovala je poznata svetska kompanija BENOY, tako da je dobra unutrašnja koncepcija tržnog centra privukla vodeće svetske brendove kao što su Inditex (Zara, Mango, Stradivari, Bershka, Auchan, H&M, Mothercare i mnogi drugi), poznate beloruske brendove. Projekat tržnog sa biznis centrom dobio je i mnogobrojne prestižne međunarodne nagrade kao što su: EuropaProperty – najbolji šoping centar u istočnoj Evropi i Realt Golden Key 2014 – najbolji tržni centar u izgradnji u Belorusiji

U okviru manifestacije „Dani Beograda u Minsku“, tržni centar Dana Mall svečano je predstavljen Turističkoj organizaciji Srbije i Privrednoj komori grada.
Podsetimo, kamen-temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa “Svetionik Minska” postavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

IMG_9796

 

IMG_1071