Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se trenutno nalazi u poseti u Belorusiji, prisustvovao je danas otvaranju tržnog centra “Dana”, koji je izgradila BK grupa.

Premijer se obratio prisutnima na otvaranju čestitavši porodici i kompaniji Karić koja je izgradila ovaj kompleks.

“Veliko hvala svim srpskim i beloruskim radnicima i inženjerima koji su učestovali u ovom projektu”, rekao je Vučič uzviknuvši na kraju govora ” Živelo srpsko-belorusko prijateljstvo, živela Belorusija, živela Srbija”.

Današnjem svečanom otvaranju pored srpske delagacije, premijera Aleksandar Vučića, prisustvovali su i beloruski premijer Andrej Kobjakov, Bogoljub Karić sa suprugom Milankom Karić, Dragomir J. Karić, kao i brojni prijatelji porodice Karić.

Na svojoj Fejsbuk stranici oglasio se i Bogoljub Karić, predsednik BK grupe, napisavši da mu je veliko zadovoljstvo što je srpske delegacija, na čelu sa premijerom otvorila kompleks od 200.000 kvadr¬atnih metara.

“Bez vas, koji mi dajete ogromnu podršku, ovaj naš današnji praznik ne bi bio potpun. Vašu energiju podeliosam danas sa Predsednikom Vlade Republike¬ Srbije, Predsednikom Vlade Republike Belorusije i veličanstvenim graditeljima BK grupe”, napisao je Karić, podelivši video snimak sa svečanog otvaranja.

Inače, tržni centar “Dana“ zajedno sa biznis centrom danas je najveći kompleks u regionu i nalazi se u sklopu mnogofunkcionalnog kompleksa “Svetionik Minska” od milion kvadrata, na teritoriji od 50 hektara pored simbola Belorusije – Nacionalne Biblioteke.

Enterijer tržnog centara “Dana“ projektovala je poznata svetska kompanija BENOY, tako da je dobra unutrašnja koncepcija tržnog centra privukla vodeće svetske brendove kao što su Inditex (Zara, Mango, Stradivari, Bershka, Auchan, H&M, Mothercare i mnogi drugi), poznate beloruske brendove. Projekat tržnog sa biznis centrom dobio je i mnogobrojne prestižne međunarodne nagrade kao što su: EuropaProperty – najbolji šoping centar u istočnoj Evropi i Realt Golden Key 2014 – najbolji tržni centar u izgradnji u Belorusiji