U Beogradu je svečano obeležen Nacionalni dan Katara, a ambasador te zemlje u Srbiji šeik Mubarak Bin Fahad Al Tani istakao je da između dve zemlje postoje veoma prijateljski odnosi.

Al Tani je rekao da je cilj Katara da istakne svoju poziciju na međunarodnoj sceni, da jača odnose sa bratskim i prijateljskim zemljama na bazi uzajamne koristi i poštovanja a sve u cilju postizinja međunarodnog mira i bezbednosti, blagostanja i prosperiteta svih naroda.

“Spoljna politika države Katar, koju je utemeljio prethodni princ vladar šeik Hamad Bin Kalifa Al Tani i koju nastavlja da sprovodi šeik Tamin Bih Hamad Al Tani, predstavlja osnov političke i ekonomske moći Katara”, rekao je ambasador.

IMG_0154
Al Tani je naglasio da se, pod pokroviteljstvom princa vladara države Katar i predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, veoma prijateljski odnosi naroda dve zemlje razvijaju.

Ambasador Katara je čestitao svima predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Prijemu u Kristalnoj dvorani hotela Hajat prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, verskih zajednica, političkog, kulturnog i javnog života među kojima i generalni direktor Alliance BK grupe Ljubica Vukotić i komercijalni direktor Miloš Vučinić.